O lologa o lo'o tapunia le ala tele o North Dakota i le itu i saute o le tuaoi o Manitoba

O lologa maualuga ua sasaa ma tapunia ai se alatele tele i saute o le tuaoi o Kanata-Amerika, i ni nai aso talu ona faalauiloa e le malo o Manitoba se lapataiga o le maualuga o le vai mo le itu i saute o le itumalo.

O le I-29, lea e tafe mai le tuaoi i saute e oʻo atu i North Dakota, na tapunia i le po o le Aso Tofi ona o lologa, e tusa ai ma le North Dakota Department of Transportation.

Toeitiiti atoa le 40-kilomita, mai Manvel - i le itu i matu o Grand Forks - i Grafton, ND, ua afaina i le tapunia, faatasi ai ma isi auala e fafaga ai le I-29.

O le auala agai i matu i le faitotoa o Manvel e amata i le US 81 ma liliu i matu agai i Grafton, sosoo ai ma sasaʻe i le ND 17, lea e mafai ai ona toe foʻi avetaavale i luga o le I-29, o le tala lea a le matagaluega.

O le auala agai i saute e amata ile ulufafo o Grafton ma mulimuli i le ND 17 i sisifo i Grafton, ae leʻi liliu i saute ile US 81 ma faʻatasi ma le I-29.

Na amata ona faʻapipiʻi e le aufaigaluega a le Matagaluega o Felauaiga se pa puipui lolovaia i luga o le I-29 Aso Tofi.

O le Vaitafe Ulaula o loʻo fuafua e oso i Grand Forks i le Aso Faraile ma e leʻi oʻo ia Aperila 17 latalata i le tuaoi, e tusa ai ma le US National Weather Service.

O loʻo faʻagasolo nei sauniuniga o lologa i Manitoba, ona o le maualuga o le Red Red e mafai ona maualuga i le va o le 19 ma le 19.5 futu James, o se fuataga o le maualuga o le vaitafe i James Avenue i Winnipeg. O lena tulaga o le a avea ma lologa feololo.

Na faʻagaoioia e le malo o Manitoba le Red River Floodway i le po o le Aso Tofi ina ua maeʻa ona tuʻuina atu se lapataiga maualuga mo le Vaitafe Ulaula, mai Emerson i le vaitafe i saute o Winnipeg.

O le Manitoba Infrastructure e fa'atatau i le Ulaula o le a tu i tafatafa o Emerson i le va o Aperila 15 ma 18. Ua tu'uina atu e le itumalo ia fa'ata'ita'iga nei mo le Mumu i isi vaega o Manitoba:

Bryce Hoye is an award-winning journalist and science writer with a background in wildlife biology and interests in courts, social justice, health and more. He is the Prairie rep for OutCBC. Story idea? Email bryce.hoye@cbc.ca.

Ose fa'amuamua mo le CBC le faia o se upega tafa'ilagi e mafai ona maua e tagata Kanata uma e aofia ai tagata e iai ni lu'itau va'aia, fa'alogo, afi ma le mafaufau.


Taimi meli: Me-09-2020