Faiga Palota Tulaga Lua 2020: Su'ega a sui tauva o le Itumalo o Initia

I le masina o Iuni na amata ai ona matou talosagaina sui tauva e faatumu ni fesili e fesoasoani ia te oe e te malamalama ai i au filifiliga i le palota.

Na fuafua le matou faatonu faatonu e faatalanoaina sui faatutu ia Iulai mo tuuga o le a i ai se sui o le tofi fou e faavae i le tulaga muamua ia Aukuso 18. Na fuafua le komiti faatonu e faia ni fautuaga i na tuuga.

Fa'au'u Vero Beach High School Fa'au'u i Indian River State College Fa'ailoga AA, A'oga SUNY State University of New York Polokalama A'oa'oga Mamao i le Saogalemu Lautele

Sa galue i pisinisi a le aiga talu mai le 12 o ou tausaga, Vero Beach Ice and Storage, Blue Crystal Water, Earman Oil Co., Courtesy House Auto/Truck Stop and Earman's Garden Feed and Hay.

O loʻo ou tamoe mo le tofi e toe faʻafoʻi atu i lenei nuʻu na foaʻi tele mai ia te aʻu ma loʻu aiga talu mai le 1928. I le avea ai ma se tagata nofomau i le olaga atoa, ou te iloa le mea sa matou i ai ma e manaʻo e fesoasoani e faʻamautinoa matou te iloa le mea e tatau ona matou o ai ma pe faʻafefea. ia oo lelei iina e manuia ai tagata uma. Sa ou tamoe mo lea lava tofi i le 4 tausaga talu ai ma ou faiaina ai i se tuuga vavalalata ma le alii o loo i ai nei. O le taimi lava na uma ai lena palota e toatele tagata na fesootai mai pea ia te au ma fesili mai pe ou te toe tauva, sa ou teena. na faaauau ai lea ma ina ua mae‘a nisi o gaioiga ma palota na faia e le komesina o loo iai nei i mataupu e pei o le tatou aloalo, tau o le soifua maloloina o le itumalo ma le tele o isi mataupu na ou filifili ai ia Aukuso talu ai e toe tuliloaina lenei nofoa, e toe aumai ia te outou tagatanuu o lenei. itumalo ma Itumalo #3.

O le taimi nei e tatau ona avea ma aʻafiaga o le COVID-19 i le tamaoaiga o le itumalo, pisinisi ma tupe a le itumalo. O a'afiaga o le a umi pe pupuu. Tatou talosia mo se taimi puupuu, ae afai e le faigata e tatau ona faia ni faaiuga faigata ma o le a mafai ona ou faia na valaau faigata e faavae i luga o le manuia o lo tatou itumalo atoa.

O mataupu e le o le COVID-19 o le foia lea o le lelei o le vai ma le Aloalo, ia mautinoa poʻo le tuputupu aʻe e "atamai" ma pulea lelei, saili se auala e mafai ai e tagata faigaluega ma tagata litaea inisiua soifua maloloina taugofie mo tagata uma ma o tatou ofisa saogalemu lautele o loʻo manaʻomia. punaoa latou te manaomia.

Ina ia oo atu sa'o i le mataupu, lau paaga, o le komisi lea ua i ai nei ua matua le aoga lava o ia o se komesina. E le mafai ona ia toe maua ni palota se lua i luga o soʻo se taumafaiga o le a ia taumafai e faʻataunuʻu ona o le tulaga faʻapitoa o loʻo galue le matou komisi i le 80%. O le a ou le fa'atauva'a mo palota ma fa'afefe i mataupu ma o le a ou faia le mea ou te fai atu ai aua o le a e iloa le mea ou te tu ai i mataupu. O le a avea aʻu ma tagata faʻalogo lelei ma faʻamuamua ou popolega. Ou te le faia lenei mea ona o le totogi po o le mauaina o le tagata lava ia ma le faamalieina ae ia faalautele laʻu auaunaga. Ou te talitonu foi i tapula'a mo le aufaipisinisi ona o le tofi o le malo e tatau ona avea o se tautua ae le o se galuega.

Sa avea ma Sui o le Komiti Fa'atonu ma le Komiti Fa'atonu mo le NESARC. Coalition Toefuata'iina o ituaiga o meaola e lamatia a le atunuu.

Faufautua o le Lagoon River Indian: Sui o le Komiti Fa'avae o le "STIRLEN" Faasaoina le Indian River Lagoon Estuary Now, Inc. a 501c3. STIRLEN o loʻo suʻesuʻeina vave poloketi pailate e fesoasoani e toe faʻaleleia ma toe faʻaleleia le Lagoon River Indian.

O le fa'ama'i ua lamatia ai lo tatou soifua maloloina ma lo tatou tamaoaiga. I le avea ai ma ou Komesina o le Itumalo sa ou galulue vavalalata ma le matagaluega o le soifua maloloina o le itumalo, pule o le itumalo, pisinisi i le lotoifale, ma vaega e le o ni tupe mama e faafetaiaia le luitau. O loʻo ou tamoe e faʻaauau pea ona galue mo vaifofo i faʻafitauli e mafua mai i lenei mala faʻatasi i le olaga atoa. O se faʻalavelave faʻafuaseʻi e pei o lea o loʻo tatou feagai nei e manaʻomia ai le malamalama i faʻafitauli ma le poto masani pe a tele naua e tautau i le paleni.

Ua vevesi le lalolagi! O aso uma e foliga mai e i ai se luitau fou. Ou te manao e faaauau pea ona puipuia lo tatou fasi parataiso. O la'u galuega muamua o se komesina o le itumalo o le faamautinoa lea o le saogalemu ma le saogalemu o tatou tagatanuu. Ou te taʻu atu ia te oe, O le a ou le faʻaumatiaina le Tulafono Faʻamalosia.

Taofi lafoga ma tupe alu. E pei lava o tagatanuu uma i Indian River County, o le itumalo e mautinoa lava e feagai ma taimi faigata tau tamaoaiga. Ua ou tuuina atu se faiga faavae o le leai o se siitaga o lafoga ma ia taofi tupe faaalu i tausaga ua mavae. Ou te tamoe ina ia mautinoa e le na o le faaauau pea o le malo i lana ala fiafia ae o tagatanuu ua leiloa a latou galuega, a latou pisinisi, o latou fale ma o latou ola.

Puleaina o Manaoga Faapitoa. O se tasi o mata'utia tele o loo feagai ma i tatou o le faamalieina lea o manaoga o nisi a tatou iuni. Ou te tamoe e tuuina atu mea e manaomia e puipuia ai o tatou tagatanuu ae le o le tatalaina o le lolovaia e ala i le tuuina atu saʻo o iuni i le tupe lautele a le itumalo. O la'u paaga o se tasi o mataupu o loo natia i tua o lona avea ma peresitene talu ai nei o le iuni o loo lagolagoina malosi o ia i tupe ma tagata faigaluega. Ua ia tautino faalauaitele atu i le tuuina atu "soo se mea latou te mananao ma manaomia". E te mana'o i se fa'alavelave tau tupe? Tuuina atu se siaki avanoa i la'u paaga.

Ou te va'ai i le isi tausaga o lo'o i ai se fa'ai'uga o fa'ai'uga fa'apitoa e tatau ona tatou fa'ato'ilaloina. E ia te oe laʻu tautinoga patino e fautua mo:

1. Puipuia o tagata lautele mai le fa'ama'i Covid-19 ma fa'amautinoa le soifua maloloina ma le saogalemu mo o tatou tagatanuu.

4. Faia o mea e mana'omia e fesoasoani ai i pisinisi ia toe fa'agaoioia ma toe fo'i tagata i galuega. E le mafai e le malo o le itumalo ona faʻaauau ona faʻaopoopo i le tau o pisinisi e ala i tulafono faatonutonu, mumu, ma totogifuapauina.

5. Aua nei galo a tatou fanau! A o tatou tauina taua ma popole i paketi, e le mafai ona galo lo tatou tiutetauave i o tatou tagatanuu laiti. O lo'o ia te a'u ma o le a fa'aauau pea ona avea a'u ma fautua tuuto mo tamaiti. O le Fono a Tamaiti, auaunaga volenitia mo le vaetamaina, ma le tausiga o tamaiti, na o le sasaina o le pito i luga o mea e manaʻomia e faʻatautaia ai vaega taua mo tamaiti ma aiga matitiva. Ou te mitamita i lo'u lauiloa o le komesina o tamaiti.

Aafiaga: Sa avea au ma Komesina o le Itumalo mo le valu tausaga sili ona faigata na feagai ma le Itumalo o le Vaitafe o Initia. Na tatou faatoilaloina le tamaoaiga tele ma afa. O loʻo faʻaauau pea ona matou tau faʻamataʻu i lo matou siosiomaga, faʻamataʻu i le soifua maloloina, ma le saogalemu o loʻo faʻaalia e le nofoaafi. Ua matou feagai nei ma luitau fou ma o loʻu poto masani e manaʻomia e fesoasoani e faʻafetaui na luitau.

Aafiaga a le Malo: E 40 tausaga o loʻu poto masani i le avea ai o se tagata fai pisinisi ma se tagata fai pisinisi. I le 19 o oʻu tausaga, o aʻu o se tasi o uii na pasi i le suʻega a Florida General Contractors. E umi la'u galuega o le malamalama i luitau ma tauiviga e feagai ma tagata taitoatasi i le taumafai e fai se pisinisi. O la'u paaga i le isi itu o le a le maua lava se leiloa o se tupe maua ona o se tagata faigaluega a le IRC na litaea ma se pusa litaea litaea, ae peitai, na ia fai mai na te iloa mea o loʻo feagai ma aiga ma pisinisi laiti.

Fa'amaoni: O lo'u fa'amaoni i tagata o lo'o nonofo i Indian River County. I le avea ai ma se tupulaga lona tolu, e loloto le loloto o lo'u alofa mo lo'u nuu. O le mea lea ua ou filifilia e fausia ai laʻu pisinisi ma tausia loʻu aiga. Ou te popole o le faamaoni muamua o la'u paaga o le iuni lea sa ia galue ai o se Peresitene.

Tutoatasi e fai ma sui o tagata fuaiupu fiafia faapitoa: O le isi eseesega o laʻu lisi o tagata faʻamaonia. O a'u lagolago o lo'o fa'atonuina fofo ma malamalama i sao na ou faia i lo'u taimi i le komisi.

1. O loʻo lagolagoina aʻu e tagata taʻitoʻatasi na galulue ma le le vaivai i le faʻatau atu o Vero Beach Electric ma le FPL. Mo se faʻataʻitaʻiga, Dr. Stephen Faherety ma le toʻatele o isi oe na aumaia le faʻatauga i se faʻaiʻuga manuia na faasaoina ai o tatou tagatanuu miliona. O loʻu fili i le isi itu o loʻo lagolagoina e tagata na teteʻe i le Faʻatau atu o Vero Electric.

O lo'u fili o lo'o lagolagoina e tagata na taumafai e fa'atulafono le malo i le Itumalo o le Vaitafe o Initia, lea e mafai ai e se vaega malosi malosi e tofia ni tagata ofisa e aofia ai le leoleo.

3. O lo'o lagolagoina a'u e le aufaipisinisi o lo'o faia galuega ma saofagā tele i le fa'avae lafoga a le atunu'u. O la'u lisi o lo'o fa'afeagai e aofia ai tagata ofisa na utaina i lalo pisinisi i totogi mamafa ma tulafono fa'atonutonu na avea ma tagata fa'atau galuega ma pisinisi.

O le a ou aumaia pea le faamaoni ma le tutoatasi i le nofoa Komisi Itumalo 3. E le o aʻu o se tagata "ioe" mo se fiafiaga faʻapitoa. E le faapea la ou te le fegalegaleai ma tagata. Ia te au lava ia o le uiga o lena mea e matua faafeagai, o lona uiga ua ou oo mai i au lava faaiuga e faavae i luga o le mea e sili ona lelei mo le nuu atoa, ae le na o se vaega itiiti e tasi. O aʻu o se tagata e tele fesili ma suʻesuʻeina mataupu. Ou te le fa'ailogaina ni mea e sau i luga o le komisi ona o lo'u fa'amalosia. Ua lauiloa aʻu e tu atu i vaega faʻapitoa e fiafia i ai, galue malosi mo tagata, ma le le ifo i tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai aafiaga.

Ou te faʻamalosia oe e asiasi i laʻu upega tafaʻilagi e faitau ai le lisi tele o aʻu mea na ausia ma mea na fai. I lo'u vaitaimi sa ou galue malosi e puipui lo matou nuu. Ta'u na'o ni nai vaega:

1. Sa ou faia se sao taua i le faatauina atu o Vero Eletise sefe o matou tagata nofomau ma pisinisi. E $54,000 po'o le $20miliona a latou pili eletise i le lotoifale o lo'o fa'asaoina e le au totogi tau i aso ta'itasi.

2. Na faavaeina le Fono a le Aloalo a le Vaitafe o Initia ae o le Itumalo o Indian River e le o se sui palota. Na ou aumaia ni taumafaiga palota eseese se tolu e faamautu ai le Itumalo o Indian River e avea ma sui palota a o lei faamanuiaina mulimuli. (O le Indian River Lagoon Council e nafa ma le atinaʻeina ma le faʻatinoina o le IRLNEP Lagoon National Estuary Plan.

3. O le su'esu'ega a le Peteli Creek Flushing o lo'u sini lea a'o le'i filifilia. I le mae'a ai o le tele o tausaga o taumafaiga ma le lagolago a le nu'u, na fa'amaonia e le setete le fa'atupega i le FIT Florida Institute of Technology i Melepone e fa'atautaia le Vaega I o le su'esu'ega. Ua toe foʻi mai iʻuga muamua, ma e matuā faalaeiauina ai. Vaega II o le suʻesuʻega faʻafefe na faʻamaonia talu ai nei e Kovana DeSantis i le paketi a le setete.

Ioe. E pei ona tatou va'ai i le maketi o lo'o i ai nei e le o fa'aletonu uma o le tamaoaiga e mafai ona valoia. I le avea ai ma se konekarate lautele i le taimi o le amataga o le faaletonu o fale, sa matou sainia ma aʻu paaga konekarate tagata faʻatau ma tupe teu i luga o le tele o fale e faʻatatau i le miliona o tala. Na savavali ese le au faipisinisi mai le latou matafaioi e tapunia ma tuua ai i matou ma tauaveina le avega o nonogatupe tau faufale. O nei aafiaga ua avea ai au ma se komesina sili atu ona atamai aua ua ou savali i seevae o le au fai pisinisi o loo tauivi i lalo o tulaga o maketi o loo i ai nei.

Bachelors in Finance–Wharton School of the University of Pennsylvania, MBA mai Northwestern University

Ulu o le Vaega o Tupe Maua Tumau–Vanguard Group (pulea se vaega o tupe teufaafaigaluega i le lalolagi atoa e 125 tagata e nafa ma le faafaigaluegaina o le $750 piliona o pone ma aseta tau maketi) 2003-2014

Pule Sinia Portfolio-Vanguard Group (pulea le tele o maketi tupe ma tupe faapouliuli e teu faafaigaluega i totonu o le Matagaluega o Tupe, kamupani, malo, ma pone a le malo) 1981-2003

Mai le taimi na ma avea ai ma Nancy, lo’u toalua o le 42 tausaga, ma le Itumalo o le Vaitafe o Initia ma o matou fale, sa matou maua ai se nuu faafeiloa’i. Sa ou fesili ifo ia te au lava pe mafai faapefea ona ou toe avatu i o’u uso a tagata ina ia avea ma nofoaga e sili atu ona lelei e nonofo ai. Na ou iloaina o le malo i le lotoifale e i ai se aafiaga tele i o tatou olaga, e sili atu nai lo le setete ma le Feterale e maua uma le au lomitusi. Na ou filifili e ave le malamalama na ou maua i le 36 tausaga o galue i le pisinisi o le faʻatupeina o tupe, aemaise lava tupe a le malo, e fesoasoani ai i le malo e tuʻuina atu ana auaunaga i le sili atu ona lelei ma taugofie. E faigofie ona nofonofo i autafa ma faitio. E sili atu le galuega le afe i luga lima o se tasi ma avea ma se vaega o le fofo. E pei ona mafai ona e vaʻai mai i laʻu lisi o faʻalapotopotoga ma mea na ausia i totonu o malo faʻapitonuʻu (uma e aunoa ma se taui) ua ou uia le ala galue malosi. Ou te talitonu, pe a mafai, faʻatino suʻesuʻega e faʻaaoga ai numera faigata ma mea moni. O se tasi o mea sili ona malosi e mafai ona e ave i se fonotaga a le malo o se ripoti.

O le fa'amuamua muamua o le feagai lea ma le a'afiaga o fa'ama'i i tagata o le Itumalo, tamaoaiga, ma tupe a le malo. E foliga mai e le o se taimi lata mai o le a i ai se togafiti faʻavavega o le a toe suia ai ona aʻafiaga poʻo se tui aoga (Ou te faʻamoemoe o loʻo ou sese i nei manatu) o a la laasaga e tatau ona faia e le Itumalo faʻatasi ma fomaʻi ma isi. tagata popoto e puipuia o tatou tagatanuu ma toe faʻaleleia le tatou tamaoaiga. O faigata tau tamaoaiga o se vaega tele lea o lenei faama'i e tatau ona foia. Ua a'afia tupe a le Itumalo ona o le pa'u tele o tupe maua mai lafoga fa'atau ma tupe maua mai lafoga o turisi. E le gata i lea, e foliga mai o le a faʻaitiitia fesoasoani mai le Setete ma le Feterale. O le fesili pe faapefea ona le tumau lea tulaga. O lenei tulaga e tatau ona suʻesuʻeina ma le faʻaeteete.

E tolu mea e ese ai aʻu mai i aʻu fili i lenei tuuga-o loʻu tomai faʻatulagaina, galue, ma se faʻamaumauga o mea na ausia. O tomai au'ili'ili tau tupe ua ou maua i le 36 tausaga o lo'u faafoeina o le faitau selau piliona o tala o tupe a isi tagata, ua ou maua ai se avanoa e mautinoa ai o lo o faaaoga lelei tupe a le tagata totogi lafoga e faatino ai auaunaga taua a le malo. E malosi tele lo’u uiga galue e pei ona vaaia e komiti faafoe ma komisi uma a le malo sa ou tautua ai. E aapa mai ofisa o le Malo ia te aʻu e auauna i na komiti, ma ou te faia ma le lotomalie ina ia avea le Itumalo o se nofoaga lelei e nofo ai. O le mea taua, ua ou faia lenei auaunaga a le malo a o ou mauaina le taui ZERO.

Mulimuli ane, o loʻo ia te aʻu faʻamaumauga o le faʻataunuʻuina o mea. Na tuʻuina mai e le Asosi a Tagata Totogi lafoga a le Vaitafe o Initia ia te aʻu la latou taui "Fiscal Conservative of the Year" i le 2018 "e faʻaalia ai au taumafaiga e faʻasaoina tupe a le au fai lafoga mo tagatanuu uma o le Itumalo o Indian River." Fa'ata'ita'iga e tolu o taunu'uga: #1–I le avea ai ma Faipule i le taulaga o Indian River Shores Council Sa ou fa'ailoa le fa'atau atu o meatotino fa'asili a le Taulaga ($4.6 MM tau fa'atau). Sa ou tauanau le Council e faaaoga le tupe e faatupe atoa ai le Public Safety Pension Fund ma isi Post-Employment Benefit (OPEB) Fund (lea e faatupe ai penefiti mo le soifua maloloina o tagata litaea i le lumanai) nai lo le faia o le tipiina o lafoga e tasi e pei ona manao ai le isi Fono. I'uga: Faaputugatupe o Penisione i le faaiuga o le Tausaga Faaletupe 2019 sa 107% na faatupeina ae o le OPEB Trust sa 142% na faatupeina. Na mafai ona matou faʻaititia le sao faʻaauau a le Taulaga i nei Faaputugatupe e lua na mafua ai ona tipi le lafoga o meatotino a le Taulaga i le 19%. #2–Sa ou auauna atu o se Taitaifono o le Komiti Suetusi a le Komiti Faafoe a le Aoga Faaitumalo a le Itumalo o Initia River. E tusa ai ma faamatalaga na ou aoina mai e uiga i taui a le Loia a le School Board i isi itumalo, na matou fautuaina ai le konekarate a le School Board loia (lea e totogi nei le $264,000 i le tausaga faatasi ai ma tupe faaalu) e tuu atu e tauofo e vaai pe mafai ona matou faasaoina tupe a le School District e faaaoga i ai. aoao tamaiti aoga. O lea ua tupu nei. #3–Na ou tuuina atu ni auala i le FDOT e faatelevave ai le afā o le afā agai i sisifo i le State Route 60 e lata i le Florida Turnpike lea ua faatino nei.

Taitaiga Florida, Vasega Maatulimanu XXXVII, 2019 Setete Iunivesite o NY i Albany, BA, cum laude, 1974

2020 Faailoga a le Peresetene, Pelican Island Audubon Society, mo le suia o le laufanua o le City Hall mai le mutia mutia i le timu togalaau, fanua ma Florida-faauo laau.

A'o le'i filifilia le tofi o le malo, sa ou faaaluina la'u galuega i le vaega tumaoti. O le poto masani faʻapitoa e avea ma Faʻatonu o Faʻatauga Faʻatau i luga o le atunuʻu (Sterling Optical NYSE). Tulaga maualuga, faʻataunuʻuina iʻuga ma se paketi tele ma le aufaigaluega.

Le tagata lautele muamua na filifilia i le Komiti Faatino. O le palota na faia e sui usufono lautele. E leai se tulaga manaomia e filifili ai se tagata lautele.

2020 Faailoga a le Peresetene, Pelican Island Audubon Society, mo le suia o le laufanua o le City Hall mai le mutia mutia i le timu togalaau, fanua ma Florida-faauo laau.

Fa'amautu fa'atupega mo le Veterans' Art Program (2019) ma Fellsmere Elementary School Art Program (2016) i lo'u vaitaimi.

E leai se mea pito i luga e faʻatusa moni ai le manaʻo o tagata ma puipuia o latou fiafiaga sili. O le avea ma Mayor ma umia le tofi filifilia i le lotoifale o le galuega sili lea o loʻu olaga. O le sau muamua i le palota lautele 2016 mo ​​Vero Beach City Council ona muamua ai lea i le palota lautele o le 2018 o se faʻaaloalo sili. Ou te faafetai i tagata taʻitoʻatasi uma na faʻaaluina le taimi e faʻaalia ai lona finagalo. Na e tuuina mai ia te au se poloaiga ma le talitonuga e sau faatasi ma ia. E le galo ia te au o le mana uma e sau mai ia te oe.

Talu mai le 2016, ina ua avea aʻu ma tamaʻitaʻi muamua na amata lana pulega a le City Council e avea ma Mayor i le 100-tausaga talaʻaga o Vero Beach, ua ou ofuina ma le mitamita laʻu pine igoa aloaia i aso uma ou te alu i ai. O lenei gaioiga faigofie ua fesoasoani e faʻamalosia ai tagata e talanoa ma aʻu i soo se taimi i soo se mea e uiga i soʻo se mea i o latou mafaufau. O loʻo faʻaauau pea ona ou fesoʻotaʻi ma o latou faʻamoemoega ma miti, faʻapea foʻi ma o latou popolega ma popolega, mo lo tatou nuʻu.

E mafai e tagata ona o ese mai ia te aʻu ma le iloa o loʻo latou maua saʻo avanoa i le malo i le lotoifale. E taua o latou manatu ma lagona ma o le a iloiloina i le faiga o filifiliga. E le o se mea na tupu e tasi; o le amataga lea o se mafutaga. Ou te valaaulia i latou e faafesootai au i soo se taimi. Ou te va'ai i le malo fa'alotoifale ma la'u matafaioi i totonu o se faiga fa'apa'aga ma Tagata. O se faatuatuaga paia. E le tatau ona i ai ni faipule mai luga. O se ta'ita'i fa'alaua'itele e feso'ota'i ma Tagata e sili atu lona taua nai lo aso nei. Ou te fiafia i tagata. Ou te fiafia e foia faafitauli. Ua fa'amanuiaina a'u i le malosi e su'esu'e loloto i fa'amaumauga talafeagai ona umia lea o se tulaga e fa'atatau i ai, ma le alofa tunoa e fausia ai faiga fa'apa'aga e fa'alautele ai na tofiga mo le manuia o tagata uma. Mo lena tuufaatasiga o le malosi ma le alofa tunoa, ou te faafetai i ou matua.

O ou matua ua maliu sa nonofo i Vero Beach Highlands. Na tautua lo'u tama i tofiga filifilia o le Peresetene ma le Teutupe a le Vero Beach Highlands Property Owners Association. Ma sa ia taʻua tusi i la latou bingo! Ioe, sa alofa o ia i tagata. E pei foi o au. Sa auauna atu lo'u tina o se volenitia mo le Indian River Memorial Hospital Auxiliary i le latou faleoloa faatau mo le luasefulu tausaga. Ou te mitamita i la latou auaunaga i lo matou nuu ma faafetai mo faataitaiga lelei na latou faia. Sa latou alolofa ia Vero. Na pau lo'u faanoanoaga ona latou te le'i ola e vaai ia te a'u o le Pulenuu.

“Ae na mafai faapefea e pati ona faatulaga le alu ese o Vero Beach mai le Florida Municipal Power Agency (FMPA), o se luʻitau na i ai mo le tele o tausaga na taofia ai taumafaiga muamua e ausia se maliega? O se ki i le faafaigofieina o feutagaiga o le aai ma le lala sooupu na vaaia uma suiga o taʻitaʻi i le 2016.

Na filifilia e Vero Beach le pulenuu o Laura Moss ma se faʻatonuga e faia se faʻatauga o lona aoga, o se mataupu na masani ai o ia mai lona taimi i luga o le Komisi o Utilities a le taulaga. Moss ma Williams (CEO, FMPA) fai mai na latou filifili i le amataga o talanoaga e vaʻavaʻai le tasi i le isi o ni paaga, ae le o ni fili. Na talanoa uma Williams ma Moss i le auala na latou mananao ai e faʻamama mea, e le gata i le taua ma le faʻaogaina. 'E te alualu i luma e ala i le maua o fesoʻotaʻiga lelei ma le loto lelei', o le tala lea a Moss. Faatasi ai ma ni vaaiga fou ma se faiga felagolagomai, na ausia ai e itu vaega se faaiuga vave."

Manatua: Tala atoa, "Na faʻafefea ona alu le FPL-Vero Deal mai le "Taua" i le "Godsend", toe lolomiina ma le faʻatagaga a le Standard + Poor's Global Market Intelligence i le votelauramoss.com

Fausia ni mafutaga galulue lelei ma faiga faapaaga fou i le va o le Komisi o le Itumalo ma tagata o le Itumalo, itumalo, pisinisi, e le o ni polofiti, ma ekalesia, ina ia faaleleia ma puipuia lo tatou lagona o le nuu ma le matagofie faalenatura o lenei nofoaga.

O mafutaga galulue lelei ma faiga faapaaga fou e mafai ona maua ai se faavae mautu mo vaaiga fou ma se faiga galulue faatasi e foia ai faafitauli, e oo lava i faafitauli ua leva.

Vaʻai laʻu tali i le fesili muamua mo se faʻataʻitaʻiga, le faʻatau atu o Vero Electric i le FPL. Asiasi i le votelauramoss.com mo le S + P Global Market Intelligence article, "Faʻafefea FPL-Vero Deal alu mai le "Taua" i le "Godsend" faʻamatalaina.

O le a suia tala o tupe ma e ono tulai mai ni mataupu fou i le isi fa tausaga. O faʻafitauli o loʻo feagai nei ma i tatou e aofia ai lo tatou saogalemu / saogalemu e fesoʻotaʻi ma le faʻamataʻu o le COVID, o tatou atinaʻe tuai, lo tatou tamaoaiga, lo tatou gafatia e avea o se fale mo a tatou tagata galulue malosi, soifua maloloina o le siosiomaga, a tatou fanau, o tatou tagata leai ni fale ma tagata matitiva, ma isi mataupu taua e pei o le soalaupuleina o faiga saogalemu e sili ona lelei e tusa ai ma nofoaafi saoasaoa o loʻo faʻamoemoe e faimalaga i totonu o le tatou Itumalo.

O faamasinoga e tatau ona avea ma auala mulimuli. O pili fa'aletulafono o se fa'aaliga sili ona leaga. Fa'amama le diplomacy ae e te le'i sasaaina ato tupe a le au totogi lafoga. O le tala faasolopito a le Itumalo i le taimi nei e uiga i faamasinoga e le fiafia, e taʻu atu ai. Mo se fa'ata'ita'iga, o le aofa'i o tupe fa'aalu fa'aletulafono na fa'aalu i le taimi nei e taofi ai le nofoaafi e $3,979,421. O lo'o sau lava le nofoaafi. I le taimi nei, e tusa ai ma le Affordable Housing Resolution na pasia faʻatasi e le South Florida ma Treasure Coast Regional Planning Councils ia Oketopa talu ai, 51% o Indian River County o ALICE (Asset Limited, Income Constrained, Employed) ma o tupe na faʻaalu i le leiloa o tagi na ono alu. o se auala umi e foia ai o latou faafitauli pe foia soo se mataupu o loo taua i luga.

Ae le'i avea a'u ma Pulenu'u, e $335,038 na fa'aalu i fa'amasinoga (2013-2016) i le fa'atau atu o le eletise Vero, ae o vaega e ono (Indian River County, Vero Beach, Indian River Shores, FPL, Orlando Utilities Commission, ma FMPA) sa teena. e oo lava i le talanoa o le tasi i le isi i le telefoni pe a ou sau i luga o le vaa. O le loto tiga na foliga mai e le mafai ona faatoilaloina, ma atonu e aunoa ma le suiga i le taʻitaʻiga na tupu i le 2016 ina ua avea aʻu ma Pulenuʻu ma Mr. Jacob Williams na pulea le FMPA. O le tausaga na avea ai aʻu ma Pulenuʻu, na pa'ū le pili faaletulafono a le Itumalo i le $880.

Manatua: Punaoa mo tupe faʻaalu uma o le ircgov.com. Vaʻai i le votelauramoss.com mo le toe lolomiina o le S + P Global Market Intelligence article, "Na faapefea ona alu le FPL-Vero Deal mai le "Taua" i le "Godsend".

Ina ua avea aʻu ma tagata lautele muamua na filifilia i le Komiti Faatino o Faatonu o Veterans Council, na saunoa ai le Taitaifono o Martin Zickert, "I le avea ai o se faalapotopotoga, o loo matou taumafai e faʻalauteleina la matou komiti faʻatasi ma sui o loʻo aapa atu i le alalafaga i ni auala fou ma fausia ni faiga faapaaga fou. Laura Moss ua lauiloa i lona tomai e faia ai lenei mea. Matou te fiafia e ave o ia i luga o le vaa. ”

3) Fa'aaogāina o Lafoga a Tagata Ta'amilosaga mo se nofoaga e fa'atonu ai le leoleo ola i Humiston Beach Park. Ole mataupu lea ole saogalemu lautele. Ua lipotia mai e le Vero Beach Lifeguard Association e faapea o le auai i matafaga ia Me 2020 na malepe ai le tausaga talu ai ma tagata asiasi.

4) Sebastian Annexation. Sa mafai e le Itumalo ona faafaigofieina fesootaiga lelei i le va o itu auai atonu o le aloese mai le faamasinoga ma nisi o vevesi na tulai mai.

O le tagata lautele muamua na filifilia i le Komiti Faatino o Faatonu o Veterans Council of Indian River County.

Mo fa'amatalaga, va'ai "Na fa'afefea ona alu le FPL-Vero Deal mai le "Taua" i le "Godsend", toe lolomiina ma le fa'atagaga a le Standard + Poor's Global Market Intelligence i le votelauramoss.com.

O tala laiti e le o se mea faatauvaa. E fa'ateleina ma fa'amalosia le lagona o le nu'u i so'o se feso'ota'iga fou.

E toʻalua aʻu tagata aʻoga i le taimi nei. O se tamaitai talavou i le aoga maualuga ma se alii talavou i le kolisi. E le'i talosagaina. Tu'u ese puna ma ou le iloa e o'o mai i le taimi nei. Sa latou mulimuli i aʻu gaioiga i totonu o le alalafaga i se vaitaimi ma talosagaina e avea ma se vaega o loʻu olaga o le Sui Pulenuʻu ma le sui tauva mo le Komisi o le Itumalo e aʻoaʻo mai ia te aʻu. E fiafia uma i laua i Political Science. O mea taitasi uma o se fiafiaga ia te au.

I le 2014, na ou maua ai le 19,147 (46%) o le palota mo le Falemaʻi Itumalo, Nofoa 2. O laʻu tuuga muamua ma latalata e faʻaosofia ai loʻu manaʻo mo nisi mea. E ese le fiafia ma maua ai le avanoa e feiloai ai i ituaiga uma o tagata i le Itumalo ma faia uo o loo ou pele pea i le taimi nei. O le mea lea, o le ala lena e iu ai i le Komiti Faafoe o le Asosi a le Roseland Community Association se tamaitai mai Vero Beach, ina ne'i tau mafaufau se isi.

Mo fa'amatalaga i uiga iloga, fa'amolemole va'ai tali muamua. E leai se tasi o aʻu fili o loʻo i ai mea na ausia poʻo le loloto o le poto masani poʻo le auai i totonu o le nuʻu na ou faʻaalia mo le tele o tausaga.

25 tausaga pulega-Dean, Puleaoga Lagolago, Puleaoga o 2 aoga tulagalua ma 1 aoga maualuga, Faatonu Sili o Aoga Maualuga

5 tausaga i le Florida High School Athletic Association-Fesoasoani Pule Sili o Taaloga ma le Lagolago Pule Sili o Auaunaga Tau Pulega

Galuega volenitia ua mavae—faiaoga Soccer, Habitat for Humanity, Facilitator for Civic Groups, St. Helen's Harvest Festival, United Way Panel Chair for Education Grants, Relay for Life Volunteer, Team Matua mo Soka ma Baseball Might Mites

Ou te tamoe aua ou te popole i lenei nuu ma le aoga itumalo ae sili atu ona taua, ou te iloa lenei nuu.

O le mea sili e mafai e se faʻalapotopotoga ona fai mo a latou tamaiti aʻoga uma o le tuʻuina atu lea ia i latou o se aʻoga sili. Matou te mananaʻo ia mautinoa o le au faʻauʻu o le faiga o ni tagatanuu aoga ma faʻalagolago. Pe latou te agai atu i le kolisi, auai i vaegaau, pe alu saʻo i le aufaigaluega, matou te mananaʻo ia latou manuia.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faiaoga e sili ona aʻafia ai se tamaititi aoga e tusa ai ma taunuʻuga ma mea e maua e tamaiti-afai tatou te mananaʻo i tamaiti aoga maufaʻatasi ma aoga, tatou te manaʻomia le faʻafaigaluegaina ma faʻatumauina faiaoga lelei.

Ina ua filifilia ia Novema, ou te mautinoa e saogalemu ma malupuipuia a tatou tamaiti aoga i le aoga-e foliga mai o le a tatou feagai pea ma le soifua maloloina oa tatou tamaiti aoga e uiga i le Covid 19. O le a faigata lenei mea mo aʻoga e mataʻituina pea ae pei o se sui o le komiti faatonu. galulue vavalalata ma le Superintendent e siaki le tulaga ma i ai iina e lagolago a tatou aʻoga i mea latou te manaʻomia.

E le gata i lea, ia mautinoa o loʻo malupuipuia uma a tatou aʻoga e uiga i le saogalemu-le faʻatulagaina o a tatou aʻoga ma le soifua maloloina o le mafaufau o a tatou tamaiti aʻoga. E tele mea na feagai ma a matou tamaiti aʻoga i lenei taumafanafana, ma sili atu a matou tamaiti aʻoga Aferika Amerika. Ou te fia avea ma se vaega o le Komiti Fa'atonu a le A'oga lea tatou te iloa ai mea e mana'omia e tamaiti a'oga uma.

Ua ou savali i le savaliga—e i ai sa’u faamaumauga umi o auaunaga lautele e iloa e le toatele o tagata o le nuu.

O aʻu o se tamaititi aoga fautua ma ua faʻaalia le tomai e galue ai ma taga uma o lo matou nuʻu, ae le naʻo le tasi vaega. O a'u o se fautasi ma se au ta'alo. O le mea e sili ona taua, o le a ou faia au meaaoga. E uumi lisi o mataupu a le komiti ae o le a fai la'u meaaoga.

Ou te iloa ma malamalama i tulafono ma matafaioi a le komiti faatonu ma o le a le oo i isi vaega. O le Superintendent e faafoeina le itumalo ma o le Komiti Faatino e taitaia o ia ma faamasinoina o ia.

Faamaonia le IRS Feterale ma le Setete sauniuni lafoga; Iunivesite o Cambridge, UK (su'esu'e pisinisi faava o malo i fafo) 2000; Iunivesite o North Georgia, (su'esu'e pulega pisinisi, tele i le tausitusi) 1997-2000; Iunivesite o Kentucky, 1990-1994

Va'aiga ma le fa'atinoina o le fa'atinoina o faiga fa'agaioiga o totogi mo feso'ota'iga televise i faleoloa-i-fale

Pule o sootaga i fafo ma tagata fa'atau ma fa'alapotopotoga tau tupe mo fa'apotopotoga e faitau miliona tala

Christian Family Builders Adoption, Foster, and Orphan Care Resource Provider and 501c3 co-founder, 2008-i le taimi nei

O le faiga o aoga a le malo o se faiga e tetee atu i suiga ae o le lelei o le taitaiga e le tatau ai ona tatou pei o isi aoga itumalo. E mafai ona tatou talepeina tu masani o loʻo taofia ai i tatou ma avea ma itumalo matagofie ma mafaufauga fou. Talu mai Me o le 2019, o le SDIRC o loʻo agai atu i se auala fou ma e matua fiafia lava le avea ma se vaega o le fatuina o le suiga. I le taimi nei i lalo o le ta'ita'iga fa'aitumalo fou o lo'o matou aga'i atu i le avea ma itumalo aoga e 10 pito i luga i le setete.

Na ou faʻaaluina oʻu tausaga muamua e tolu i le Komiti Faʻatonu a le Aʻoga e luʻitauina le tulaga quo, fesiligia le paketi, ma faʻalauiloa mataupu i luma e uiga i le faʻaletonu o loʻo tutupu i tua atu o vaaiga.

I le taimi puupuu o lo'u taimi i le ofisa, o lo'u a'oga ma le poto masani i galuega sa avea ma se aseta taua i le Komiti Fa'atonu a le Itumalo o le Vaitafe o Initia. Ou te malamalama i faiga e fausia ai se itumalo aoga aoga. Ou te malamalama o le pulea lelei ma le poto o faaiuga tau tupe e faʻauluina soʻo se faʻalapotopotoga. Sa ou galue ma le filiga e tuu tala uma e avanoa i totonu o potuaoga ma auaunaga a tamaiti aoga e ala i le faailoaina o tupe faaalu maumau i le paketi.

I la'u vaitaimi, ua ou faia ni faaiuga maumaututu faigata e fautua mo paketi e nafa ma tupe, fuafuaga, fuafuaga, faʻatinoina o faiga ma faʻasalalauga, faʻatumauina ma le faʻafaigaluegaina o tagata faigaluega faʻapitoa aua e manaʻomia ai nei vaega uma e galulue faʻatasi ina ia taulaʻi i le tapunia o le va o ausia ma maua ai taunu'uga e tatau ona maua e a tatou tamaiti a'oga.

Ou te mana’o e fa’aauau pea le malosi aua ua mamao tele le tatou itumalo i le tausaga ua te’a e toe fo’i ai i tua i aso ua mavae sa le’i aoga.

I le taimi nei, o loʻo taulaʻi atu loʻu mafaufau i le Toe tatalaina o aʻoga mo le tausaga aʻoga 2020-21. Ua fa'aalu e le 'au a le itumalo le tele o le taimi e foia ai faafitauli ma fuafuaga e uiga i le toe foi mai o tamaiti aoga ia Aukuso. O a matou fuafuaga uma e aofia ai le tele o filifiliga e faʻaoga ma faʻamautinoa matou te saunia filifiliga saogalemu mo tamaiti aoga, aiga, ma le aufaigaluega e tusa ai ma o latou manaʻoga. E le gata i lea, e tatau ona tatou mautinoa o loʻo i ai a tatou lagolago uma e tuʻuina atu ai aʻoaʻoga 'anoa i faʻaaliga uma a o tatou faʻatautaia i le tausaga aoga 2020-2021.

O se galuega tele lenei. O le tu'uina atu o filifiliga eseese mo le 16,000 tamaiti a'oga ma le 2150 tagata faigaluega e mana'omia ai le tele o le malamalama i le pulega fa'alapotopotoga ma fuafuaga fa'atatau o tupe e totogi ai le tau fa'aopoopo.

E le gata i lea, i luga o le tafailagi o loʻo fuafua e 10-20% faʻaititia o tupe maua a le setete mo le tausaga faʻaletupe 2021-2022. E tatau ona amata tapena nei mo nisi vaega o le fa'atinoina o galuega ina ia fa'aitiitia ai le fa'aletonu o tupe maua.

Ua tatou i ai i taimi e le mafaatusalia, ae ou te talitonu i le taleni ua tatou maua i totonu o le aoga itumalo tatou te oo mai ai i nei taimi faigata a o tatou faaauau pea i le tatou ala fou o suiga suiga, faatasi ai ma le Superintendent fou.

O lo'o galue nei i le Komiti Fa'atonu a le A'oga fa'atasi ma a'u e to'atolu faiaoga i le olaga atoa: e to'alua sa avea muamua ma pulea'oga ma le tasi polofesa i le iunivesite. O le nofoa o le Itumalo 5 o le a faia i le faaiuga o Aukuso.

O lo'u talaaga e faapaleni ai le komiti faatonu e toalima e ala i le aumaia o se eseesega o aoaoga, malamalama, ma aafiaga. Faatasi ai ma soʻo se Komiti Faʻatonu a le Aʻoga, e manaʻomia le sili atu nai lo le naʻo aʻoaʻoga e suia ai se itumalo. E mana'omia fo'i le faigata o le faia o fa'ai'uga o le paketi ma fai fesili sa'o e lu'i ai le tulaga quo.

E lē gata i lea, e manaʻomia ona tatou paleni i le faatumauina o leo o mātua i luga o le laupapa. A toe tofia ia Novema e ese mai ia te au e na o le toatasi lava le isi sui o le komiti faafoe e iai se tamaititi aoga a le malo ua lesitalaina. E toalua la’u fanau i le taimi nei i le aoga maualuga, o se atalii e amata i le aoga tulagalua, toalua fanau a fanau i le aoga tulagalua ma lo’u afafine matua ua faauu i le 2011.

I le avea ai ma sui o le Komiti Fa'atonu a le A'oga, ua ia te a'u le poto masani uiga ese o le 22 tausaga fa'aauau o le i ai o se tamaititi i totonu o le a'oga! E le gata i lea, i le avea ai ma matua o tamaiti o vaitausaga eseese, mai le potu fono e oo atu i le potuaoga e i ai lo'u malamalama faapolofesa ma patino i aafiaga o faaiuga a le Komiti o Aoga e faatatau i faiga faavae, mataupu aoaoina, paketi, ma polokalame faapitoa.

A'o le'i taitai tamoe mo le Komiti Fa'atonu a le A'oga i le 2016, sa ou fa'aalia lo'u manatu mamafa i tamaiti, matua, ma le nu'u e ala i le anoanoa'i o itula volenitia o se fautua a'oa'oga i le lotoifale ma le setete. Faatasi ai ma le alofa tunoa ma le naunautai, ua ou faʻamaonia pe a oʻo mai i le ma fanau, e maualuga loʻu faʻamoemoe.

Na amata laʻu malaga o se fautua aʻoaʻoga ona o aʻu o se matua ou te leʻi faamalieina i le tulaga lelei o aʻoaʻoga o loʻo tuʻuina atu i laʻu lava fanau. Ma, i le taimi nei i le avea ai ma se Sui Usufono o le Komiti Faatino ua le gata o aʻu o se leo mo laʻu lava fanau ae o se fautua mo tamaiti uma i le Indian River County ina ia maua se tulaga lelei o le lalolagi vasega 21st century aʻoaʻoga.

E maualuga oʻu faʻamoemoega mo tamaiti aʻoga IRC uma, ma o le a faʻaauau pea ona ou fautua mo faiga faʻavae ma fuafuaga e sili ona lelei mo a tatou faʻalapotopotoga eseese o tamaiti aʻoga-i latou.

Litaea ae toaga i le tele o kamupani, falemai ma aoaoga. Sa ou faʻaaluina le 33 tausaga i auaunaga tau tupe o loʻo umia tulaga faʻafoe pulega i Merrill Lynch ma PaineWebber. Sa avea a'u ma pule pule o le LLP na fa'atauina ma fausia se nofoaga fa'afiafia totonu 150,000 futu faatafafa i NJ. Sa avea aʻu ma Pule Sili o se kamupani tekonolosi ona avea ai lea ma Peresetene o le Kolisi o Babson ma tautua mai le 2001-2008. Sa ou ta'ita'ifono i le Komiti o Tupe po'o le Komiti Su'etusi a le Koluse Koluse Blue Shield a MA i le 11 tausaga se'ia o'o i le litaea ae fa'aauau pea ona avea ma sui o lana Komiti Fa'afaigaluega. O aʻu o se faʻatonu o se faletupe ma se kamupani tekonolosi poloka poloka i Boston ma galue o se faufautua sinia i se faletupe faʻafaigaluega maketi ogatotonu i NYC ma lua kamupani VC / PE, o le tasi o loʻo i Vero Beach.

I le Itumalo o le Vaitafe o Initia sa avea au ma Tausi Mavaega a le Aoga a St. Edwards (Nofoa o le Komiti o le Alualu i Luma) mo le 6 tausaga ma o aʻu nei o se Sui Taitaifono o le Indian River Medical Center (Audit Chair)/Cleveland Clinic Indian River Hospital Foundation. Na faalua ona filifilia aʻu o le Pulenuu o Indian River Shores ma tautua mai le 2013-2018. Ua silia ma le 40 tausaga na ou tautua ai i le komiti faafoe a le 4 a'oga o se Tausi Mavaega, Tausi Mavaega/Teutupe ma le Taitaifono o le Komiti (Babson College) o lo'o i Florida, Massachusetts, New Jersey ma Vermont. O se taunuuga ua ou maua ai se malamalama loloto i le misiona a faalapotopotoga faaleaoaoga ma a latou tupe. O a'u foi o lo'o galue nei o se Tausi Mavaega a Southwestern Vermont Medical Center.

Arne Duncan, US Education Secretary mai 2009-2015, i se lauga na tuuina atu i le MLK Day i le 2011 na taʻua ai e faapea "o le aʻoga o le aia tatau a tagata lautele o la tatou augatupulaga" ma ou te talitonu o loʻo faʻaauau pea. Sa ou tuuto atu i aʻoaʻoga mo le tele o tausaga ma manatu o le IRC aʻoga a le malo o loʻo faʻatulagaina i le pito i lalo i le setete e le taliaina. Ona o lo'u poto masani i a'oga ma fa'aalia le tomai fa'ataitai i la'u galuega atoa, o le a ou galulue ma le Superintendent fou ma isi sui o le komiti fa'afoe a le a'oga e fa'aleleia taunu'uga mo tamaiti a'oga uma ma fesoasoani i le Superintendent e ausia lana va'aiga mo a'oga A uma i le 2025. faʻatasi ai ma le tulaga maualuga o le soifua maloloina i le lalolagi o loʻo galue i totonu o lo tatou nuʻu e tatau ona faʻamaonia lelei mo le lumanaʻi o le IRC.

O le i ai o le manino o tupe ma fesoasoani i le faʻasoaina o punaoa i vaega o le aoga itumalo e mafai ai e tagata fai lafoga ona maua le maualuga o tupe maua. O le a aofia ai totogi o faiaoga, tekinolosi o se meafaigaluega e faʻaleleia atili ai le aʻoaʻoina ma le tele o isi punaoa e tapunia ai le avanoa mo tamaiti aoga uma, ae maise tamaiti Aferika Amerika. Fa'asoa i tamaiti a'oga ESE ma o latou mana'oga e tatau fo'i ona fa'ailoa. E le gata i lea, o le faia o soʻo se vaega itiiti e mafai ona ou faia e faʻaumatia ai le faʻatonuga o le desegregation pe afai e leʻi aveesea.

E i ai lo'u poto masani i mea tau tupe, a'oa'oga ma le ta'ita'iga atoa ose tu'ufa'atasiga e le masani ai e fa'afetaia ai le poto masani a sui o le komiti fa'afoe. Ou te le talitonu e mafai ona faatusalia agavaa a la'u paaga ia te a'u. O lo'o i ai sa'u fa'amaumauga fa'amaonia o le ausiaina i vaega uma a le malo ma le vaega tuma'oti ma afai e filifilia, o le a aumaia lena lava manatu ma le tautinoga i le pulega a le aoga ma le nuu.

Fa'atonu HR/ Pule o le Ofisa o Pisinisi (mo le 3 tausaga ua tuana'i) i le Assisted Living Facility, fa'apea fo'i ma le fai pisinisi laiti mo le 25 tausaga talu ai. Sa ou galue o se faiaoga ae lei siitia atu i Florida toeitiiti 20 tausaga talu ai.

Volunteer i aʻoga IRC eseese 2004 - 2014. Taitaifono mo le Relay for Life (2015, 2016, 2017), faʻamanuiaina American Cancer Society. "Fetu" siva ma le "Siva ma Vero Stars", manuia Healthy Start Coalition - 2017. Sui Usufono ma se Peresetene o le Republican Women of Indian River. Sa tautua i le Komiti o Sikolasipi ma lena kalapu. Volunteer with Meals on Wheels for Senior Resource Association. Volenitia mo le galuega toe fa'aleleia o Mural a le Kalapu Art. Faiaoga o le Aoga Sa i le Tabernacle Ministries Church.

Ua ou filifili e tauva mo le Komiti Faafoe a le Aoga ona ou te manatu i le lumanai o lenei nuu. Ua 12 tausaga talu ai sa ou auai malosi ma le nuu. O a'u o se tina o le fanau e to'a 2 na a'oga i a'oga e 5 a le IRC: i le lautele ma le fa'ailoga. Sa ou volenitia i le potuaoga mo le 10 tausaga. Ou te iloa muamua mataupu, faamoemoega ma atugaluga o loo tatou feagai iinei. I le avea ai foi ma se fai pisinisi laiti, o le a ou faaaogaina lo'u poto masani tau tupe e fai ai faaiuga tau tupe. O le a ou faʻaogaina loʻu tulaga tau tupe e faʻaoga lelei ai au lafoga lafoga.

Muamua ma le sili ou te talitonu i le faʻaleleia o taunuʻuga tau aʻoaʻoga. I nai tausaga ua mavae, o le tele o a matou aoga sa A & B. E le o se tulaga lea i le taimi nei. Matou te mana'omia le tu'uina atu o se tulaga e mafai ai e tamaiti a'oga ta'ito'atasi ona ausia lona gafatia. Faʻamalosia i latou e fausia le taua o le tagata lava ia ma faʻatulaga i latou mo le manuia. O aʻu o se lagolago malosi mo aʻoga matata e mafai ona latou aʻoaʻoina ai matata ma tuʻuina atu i tamaiti aoga se isi auala i le kolisi. O isi fa'afitauli o le: toe fa'afo'isia o feso'ota'iga ma matua ina ia fa'amautinoa atili le sao o matua. E tatau ona tatou galulue o se au ma toe faʻaleleia sootaga ma matua ma faiaoga; soifua maloloina faalemafaufau oa tatou tamaiti aoga; saogalemu o le soifua maloloina.

O aʻu o se tagata nofomau tumau iinei. Sa ma tausia ma lo'u toalua le ma fanau iinei. Matou te iloa le IRC, matou te iloa lenei alalafaga sa matou auai malosi i le 15 tausaga talu ai. E 5 a'oga a le IRC na a'oga ai le ma fanau. Sa ou galue volenitia ACTIVE i le potuaoga mo le 10 tausaga. E i ai o'u tikeri i Aoga ma sa avea ma faiaoga. O a'u o se tagata faigaluega soifua maloloina. Ia i ai le malamalama i le fa'atonutonuina o fa'ama'i ma o le a fa'aaogaina e mautinoa ai le saogalemu o a tatou fanau pe a tatou sauni e tatala a'oga ia Aukuso.

I le avea ai ma se 26 tausaga o le veteran o le Indian River and County (FL) Sheriff's Office, ua tele lo'u poto masani i le Faamalosia Tulafono, Fa'asa'oga, Fa'asalalauga mo le Saogalemu Lautele ma le Pulega a'o le'i litaea i le tulaga o le Kapeteni.

O o'u tofiga muamua na aofia ai matafaioi o le Fuafuaga Fuafuaga a le lala sooupu, Fesootaiga o le Puipuiga o Aiga, Sui Pule o Su'esu'ega, Fa'atonu Fa'atonu Solitulafono (Valaau Fa'asaina) Fa'atonu, Lieutenant Au'aunaga Fa'amasinoga, Ta'ita'i Va'aiga o le Uniform Division ma Lutena Fa'apitoa Fa'atonu ma le va'aiga a le lala sooupu. Vaalele, Punaoa a le A'oga, K9, Fa'ato'aga ma le Gataifale.

I le avea ai ma se Ofisa Sili o Saisai Faaleoleo ua litaea, faatasi ai ma le sefulu tausaga o le galue malosi, ua ou mitamita ai foi ua sili atu i le 36 tausaga sa ou tu ai i le mataituina o loʻu atunuu - o se fitafita faʻapolopolo ma seila o loʻo toe faʻafoʻi atu i tiute galue mo le ono tausaga i le sefulu tausaga mulimuli ane 911.

I le avea ai ma le isi Sheriff a le Indian River County, ou te talitonu e mafai ona ou toe fuataiina le lala sooupu e faaalia ai le agaalofa ma le agaalofa mo i latou tatou te auauna atu i ai, ma tutu faatasi ma o tatou tagata nofomau ma o tatou sui lagolago e lagolago se suiga i aganuu - i se faapuupuuga, aua ou te talitonu o tatou. e tatau ona sili atu!

O le a ou suia le taulaiga o a tatou faiga faavae ma faiga e ave ai le faamuamua i le paia o le ola o le tagata a o le faatinoina o fuafuaga e le maua ai le eseesega o ituaiga.

O le a ou faia se auala e faʻatatau i faʻamatalaga e taulaʻi ai punaoa i le mea e sili ona latou ausia ai a tatou misiona autu faʻamalamalamaina: puipuia o tatou nuʻu, puipuia solitulafono ma foia faʻafitauli.

O le a ou tosina mai ma taofi tagata faigaluega sili ona lelei ma sili ona lelei e ala i le faʻatuina o se fuafuaga faʻatauvaa-totogi; ma se faiga sa'o, faifai pea mo fa'alauiloa ma filifiliga e toe fa'afo'i ai le Ofisa o Leoleo i le lisi o “nofoaga sili ona lelei e galue ai” i le Itumalo o Vaitafe o Initia.

O le a ou tipiina le aufaigaluega o loʻo i ai nei i le afa faʻaumatia tulaga o Major ma Captain. E to'aitiiti ni vaega fa'aopoopo o le a fa'amalosia a tatou (fa'atautoina ma tagata lautele) supavaisa laina muamua ma totonugalemu pule e sili atu le pule ma le matafaioi.

O le a ou suia le Ofisa o Leoleo a le Itumalo o le Vaitafe o Initia i se ofisa faʻataʻitaʻi o le a mulimulitaʻia faiga sili ona lelei mo le faʻafoeina o talosaga a tagata lautele.

O le a ou tu'uina atu se ata atoa o le fa'aogaina o lafoga uma, fa'aitiitia le fa'atupuina o tupe fa'aalu i le fa'ai'uga o le tausaga ma toe fa'afo'i atu tupe e le'i fa'aaogaina i tagata totogi lafoga.

Fa'atasi ai ma leoleoga masani, su'esu'ega ma tiute tau ta'avale, i le avea ai ma Sheriff o oe e nafa ma le saogalemu ma le saogalemu o le falepuipui; fa'ataunu'u tusi, taualumaga ma tusi saisai mo le fa'amasinoga; tu'u atu i le itumalo atoa 911 fe'au; ma ua tofia e avea ma lala sooupu e faamalosia tulafono i lalo o le fuafuaga atoatoa o le pulega o faalavelave faafuasei a le tatou itumalo.

Ua na'o a'u le sui tauva i lenei tuuga o lo'o umia fa'ailoga se lua i fa'asa'oga fa'apea fo'i ma le fa'amalosia tulafono ma le poto masani fa'atino e avea ma Leoleo sili a le Itumalo o Initia River.

Lua faailoga o le Matai. O lo'o tuliloaina nei se Fa'ailoga Fomai. FBI National Academy. A'oga e tetee atu i faiga faatupu faalavelave a le Ami. Aoga Saogalemu a le Ami. Amioga Fuafuaga Fuafuaga Aoga. E le mafaitaulia a'oa'oga fa'amalosia tulafono ma tusipasi

E matua'i mana'omia lava se suiga i le Ofisa o Leoleo e na'o se tagata e iai lo'u poto masani ma agava'a e mafai ona fa'ataunu'uina vave ma tumau. E maualuga le solitulafono, e le o iai le manino, ma i loʻu manatu, ua tele naua tagata ua faʻatau atu i se vaega malosi o loʻo i ai le tele o aʻafiaga i le lala sooupu. O le aganu'u fa'alapotopotoga i le tulaga fa'atonu ua pala. O nei mataupu e fa'aleagaina ai le talitonuina o tagata lautele ma fa'atupu ai se tu ma aga mata'utia e fa'atupu ai faiga pi'opi'o. O le fa'aleleia o lala sooupu fa'aletonu o le mea lea ou te faia. O le ta'ita'iga a le Ofisa o Leoleo e mana'omia ona fa'atonu i le 21st seneturi fa'atasi ai ma faiga sili a le atunu'u. O le tulaga ma le faila e le o se faʻafitauli. Na'o latou mana'omia se ta'ita'iga maufa'atasi ma le poto masani.

• Fausia ma fa'atino se faiga lapata'i vave e fa'ailoa ai amioga fa'ailoga tagata i faiga leoleo.

• Fausia se Vaega o Mataupu tau Nuu ma Afioaga, ma tulaga, e foia ai faafitauli moni o le olaga i totonu o nuu, ae le na o le faamautu ai o palota mo le isi faigapalota a Sheriff.

• Aua ne'i toe totogia se loia tupe a le tagata fai lafoga e aloese ai mai le faamatuu atu o faamaumauga e ono maasiasi ai le ofisa.

• Faateleina le aofa’i o pule maualuluga o lo o lipoti sa’o atu i le Ofisa o Leoleo ina ia mafai ai ona tali atu le pulega i gaioiga a sui o le rank and file, nai lo le fa’aauau pea ona fa’aletonu le agaga o le mamalu o le atunu’u e ala i le tu’uaia o i latou i mea uma.

• Toe fa'atulaga atoatoa taumafaiga e fa'amalosia nakoti e ala i le fa'aluaina o le fa'aogaina o nakoti nana.

• Fa'aaoga se Polokalama e Tali atu mo le Pulega e fa'amauina ai ta'ita'i uma mo le fa'aitiitia o le aofa'i o le gaoi ma le fa'ateleina o le tapuni.

O le poto masani ma agavaa. I le tele o vaega o le fa'amalosia o le tulafono, o isi sui e to'atolu ua tu'ufa'atasia e leai se poto masani po'o ni agava'a ua ia te a'u. O se aotelega puupuu lenei o le poto masani ma agavaa e leai se isi sui tauva e iai:

Ta'ita'i Leoleo mo le A'ai o Fellsmere talu mai le 2013. A'o le'i o'o i lena, toeitiiti atoa le 25 tausaga sa ou fa'aaluina i le Vero Beach Police Department. Na ou tuua iina o se kapeteni ma lona lua i le taʻitaʻi e avea ma matai i Fellsmere. Sa ou galue i le patrol toniga, K9, SWAT, su'esu'ega tau solitulafono, ma umia tulaga fa'atonu ma tulaga fa'atonu i galuega uma ma matafaioi lagolago. O aʻu o le aʻoaʻoga faʻapitoa i le Florida Institute of Technology lea ou te galue ai o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga muamua mo la latou polokalame faʻamaonia solitulafono i luga ole laiga. O aʻu o le aʻoaʻoga muamua o le amio pulea i le Indian River State College o le taʻitaʻi o le faʻamasinoga solitulafono ma ou te aʻoaʻo faʻataʻitaʻiga i le tele o polokalame faʻatautaia e le Florida Police Chiefs Association ma le Florida Department of Law Enforcement. O aʻu o se fitafita tuai o le Marine Corps ma le Army Reserve.

Sui o le Florida Police Chiefs Association (FPCA). Sui o le Komiti o Tulafono a le FPCA. Sui Usufono ma le Ta'ita'ifono ua mavae o le Komiti o Tulaga Fa'apitoa a le FPCA. Sui Usufono ma Peresitene ua mavae o le Asosi a Alii Ofisa o Leoleo ma Leoleo. Taitaifono o le FDLE Region XI Training Council i le IRSC. Sui Usufono ma ta'ita'ifono ua mavae o le Executive Roundtable a Indian River County. Sui o le Treasure Coast Opioid Task Force ma sa avea ma ta'ita'ifono o le so'a komiti o le saogalemu lautele. Sui ma fa'avae fa'atasi ole Fellsmere Action Community Team (FACT). Sui ole Moonshot Community Action Network (MCAN). Sui ole Kalapu Fellsmere Exchange. Fa'aa'oa'o, Uso Matua ma Tuafafine Matua o St. Lucie ma Itumalo o Vaitafe o Initia.

O lo'o ou tauva mo leoleo aua o lo'o i ai la'u va'aiga mo leoleo i le Itumalo o le Vaitafe o Initia e aofia ai le galulue fa'atasi ma le nu'u; galulue fa'atasi e fa'avae i luga o le talitonuga o le solitulafono o se fa'afitauli fa'aagafesootai ma e tatau ia i tatou uma ona galulue fa'atasi pe a fa'aitiitia le solitulafono ma fa'aleleia atili ai o tatou olaga. O lo'o ou tamo'e fo'i e fa'atalanoa le aganu'u fa'aleaganu'u fa'aleaganu'u i le ofisa o leoleo na aumai e ala i le ta'ita'iga e fa'atauaina le fa'amaoni o le tagata lava ia nai lo taleni ma agava'a. O se sitaili e le fetaui lelei ai totogi eseese pe faaavanoa avanoa mo sui uma i se faiga sa'o, le faaituau, ma faifai pea. O lenei faiga ta'ita'i ua tuliesea ai le tele o tagata lelei ma i'u ai i le maualalo o le agaga ma le le lelei o le tautua. O le to'atele o le atunu'u ua le toe fa'aaloalo, ma le fa'atuatuaina o le ofisa o leoleo.

Ina ia foia le tele o lu'itau o lo'o feagai ma le tatou nu'u ma le galuega fa'amalosia tulafono lautele. O le COVID-19, o le toe fuata'iina o faamasinoga tau solitulafono, ma le taufaamata'u o faiga faatupu faalavelave e pito i luga le lisi, ae e tatau foi ona tatou taula'i atu pea i le tele o mataupu o loo faaauau pea ona mana'omia ai lo tatou gauai: solitulafono, fualaau faasaina, popolega tau taavale, soifua maloloina o le mafaufau, ma le faateleina o tagata ua leai ni aiga. O fa'amuamua uma ia ae e le mafai ona fa'atatau lelei se'iloga tatou te toe fa'aleleia le ta'ita'iga ma mataupu e tali atu ai e saofagā i le toesea o tagata faigaluega lelei ma le fa'atuatuaina o tagata lautele.

O aʻu o le pule sili e faʻamalosia tulafono a le matagaluega a leoleo ma 31 tausaga o le faʻamalosia tulafono i le Indian River County. Ua leva ona ou faia ni mafutaga ma le tele o tagata e ala i laʻu galuega ma soʻotaga faʻapolofesa ma ua i ai se talaʻaga o le faʻataunuʻuina o le galuega. Ou te ofoina atu se vaaiga mamao mo leoleo i Indian River County e faavae i luga o se filosofia manumalo na amataina ina ua avea aʻu ma taʻitaʻi leoleo i Fellsmere. O lena va’aiga o le fua fo’i lea o le sao o tagatanu’u na maua mai i fonotaga e sefululua a le taulaga sa fa’atautaia talu mai Iuni 2019. O le i’uga o la’u tautua i lenei afio’aga e 31 tausaga, o lo’u iloa i mataupu o lo’o fa’alavelave ai le tatou ofisa o leoleo ma le sao o tagatanu’u, ua ou talitonu ai. e mana'omia e le matou ofisa leoleo se ta'ita'i poto ma se fa'amaumauga fa'amaonia mo le manuia i le tulaga fa'afoe; o se tasi na te iloa le sili ona taufaamatau i lo tatou saogalemu, malamalama i le manaʻoga e galulue faʻatasi, ma o loʻo i ai tomai ma agavaʻa e faʻapotopotoina le faitau aofaʻi o tagata eseese e taulaʻi i le vaʻaiga: faʻaitiitia solitulafono ma faʻaleleia atili o tatou olaga aʻo tatou toe faʻafoʻisia le faʻatuatuaga lautele. O au o lena taitai

aoina lafoga - faletupe: su'etusi i totonu, fa'agaioiga, auaunaga a tagata fa'atau - Fa'amaonia Florida Collector Assistant (CFCA) Matagaluega o Tupe Maua - Fa'amaonia Ta'ita'i Fa'atonu, Kolisi Valencia - Ofisa Feso'ota'i Fa'amaumauga Fa'amaumauga - HS diploma Vero Bch

Tulaga na umia i totonu o le 14 tausaga – Gaumativa & Aoina mai Supervisor, Faatonu o Delinquent Tangible/Bankruptcy Collections, Director of operations, Chief of Staff/Direct of Operations (5 tausaga mulimuli o le auaunaga)

Ou te iloa mai le poto masani o loʻo i ai le tele o faʻafitauli i totonu o le ofisa. le tele o tupe fa'aalu e le o iloa e tagata totogi lafoga. Mo se fa'ata'ita'iga: o le ofisa fou o le matafaga e le'i fa'apipi'iina e tu'uina atu se laisene ave ta'avale. Ua tapunia talu mai Mati (e le'i atoa le tausaga talu ona tatala) ae o le au fai lafoga o loʻo i luga o le matau mo le tusa ma le $ 6k i masina taʻitasi e totogi ai le lisi, mea faigaluega, ma isi, aisea na mafaufau ai i lenei ofisa fou ae e leʻi maeʻa suʻesuʻega talafeagai. , e pei o le tau o fiber optics. $24,000 i le tausaga i le $2,000 i le masina e faaalu i luga o le leitio e faasalalau ai le ofisa. Ova si'itaga o totogi mo le fa'aalia o le fa'amaoni - na maua e le fesoasoani fa'apitoa le toeitiiti $20,000 le si'itaga o totogi i le tausaga talu ai ma o lo'o maua nei le $87,769 i tausaga ta'itasi! O le ofisa lea o le malo!

O le a ou aumaia le manino e manaʻomia, tali atu, taʻitaʻiga faʻapitoa ma tiute tau tupe i le ofisa.

Fa'atumauina o tagata faigaluega, a'oa'oga ma'ale'ale, iloiloga fa'atatau i fa'atinoga, si'itaga e fa'atatau i fa'atinoga fa'atatau ma le fa'aa'oa'oga mo le fa'asologa i tulaga taua. I le 11 tausaga o le pulega o iai nei, e 106 tagata faigaluega ua tuua le ofisa. O le tala o le tupe 2019/2020 e atagia ai le 68 avanoa. O le Ao lafoga o lo'o iai nei na tofia i le tofi i le 2009 ma le aufaigaluega e 46. O a'u sa faigaluega #61 e tu'ua i le 2016, o lona uiga e 45 isi tagata faigaluega ua alu i le 3 1/2 tausaga! E mana'omia se averesi e $8,000 e toleni atoatoa ai se tagata faigaluega, e tutusa ma le $848,000 i tupe leiloa a le tagata fai lafoga! E lua kamupani lisi tagata faigaluega (tasi i Tallahassee???) o loʻo faʻaaogaina. O loʻo faʻaaogaina le kamupani a Tallahassee e pulea tagata faigaluega litaea o loʻo toe faʻafoʻi mai e avea ma konekarate tutoʻatasi! E le tatau ona tupu lenei mea! Fa'atonu ma fa'alauiloa mai tulaga ulufale e le gata ina fa'atupuina ai se si'osi'omaga lelei o galuega, ae fa'amautinoaina o lo'o fa'asolo atu le malamalama fa'ale-fa'alapotopotoga e fa'amautu ai se fuafuaga solosolo mautu ma lelei o avanoa taua.

Amiotonu. E le o aʻu o se tagata fai polokiki ma e leai se manaʻoga e aʻe i le apefai faʻapolokiki i Tallahassee. Ou te matua aafia lava i lo matou nuu e ala i faalapotopotoga faalemalo ma faalapotopotoga e leai ni tupe mama. E 14 tausaga o ou lima i luga o le tomai fa'apitoa i le ofisa o le Koleke lafoga ma tu'ufa'atasia ma le 22 tausaga o le poto masani i teugatupe. Ou te talitonu ua sili mamao atu le poto masani i le 11 tausaga sa galue ai le Ao lafoga o iai nei. Ou te le vaai i lenei galuega o se tulaga o le olaga atoa. Ou te talitonu i taimi faatapulaa! Ona o loʻu tomai faʻatino ma tagata faʻatau auaunaga; I le avea ai ma Ta’ita’i o le Aufaigaluega mo le 5 tausaga mai le 7 tausaga o galue mo le ao lafoga o lo’o i ai nei, sa ou faia se sao taua i le fa’atinoina o le tele o faiga fa’avae ma faiga fa’avae o lo’o iai nei i le Ofisa o le Ao lafoga. Ou te mauaa loloto i totonu o lo matou nuu ma talitonu o le tuuina atu patino o loʻu taimi, taleni ma oa taua e pei o le totogi faapolofesa i o tatou ofisa i le lotoifale.

Fa'amaonia Florida Collector, Eastern Airlines Reservations Training Academy, Southwest Miami High School

O Carole Jean Jordan, o se West Virginian na fanau mai, na toe siitia i Florida i le amataga o le onosefulu. Sa galue o ia i le pisinisi vaalele e pulea e alii seia oo ina siitia atu i Vero Beach ma lona aiga e avea ma tamaʻitaʻi pisinisi. I le 1973, na la faavaeina ai ma lona toʻalua o Bill, Jordan Sprinkler Systems, Inc., o se kamupani faʻafefeteina e tautua Vero Beach. E leʻi umi mulimuli ane, na faʻatautaia e Jordan galuega faʻapisinisi i lea aso ma lea aso, e aofia ai le vaʻaia o le auʻaunaga faʻatau, pulega tau tupe, ma fegalegaleaiga a tagata faigaluega. I le taimi nei, o loʻo tautua le kamupani i le Treasure Coast i lalo o le pulega a le la tama o Billy.

Na manumalo Jordan i le tele o luitau a o atiina ae lana pisinisi, e aofia ai le faapaleniina o manaoga o le umiaina o pisinisi ma le tulaga faatina ao aoaoina tomai tau pulega i luga o le galuega, galue i totonu o tulafono faatonutonu a le lotoifale ma le setete, ma le vaavaaia malosi o nofoaga o galuega a o lei oo atu tamaitai i le fausiaina ua sili atu ona taliaina. . O le ta'utinoga a Jordan i le au'aunaga sili ona lelei mo tagata fa'atau, feso'ota'iga faifaipea, ma le fa'aopoopoina soo o auaunaga fou, o mea taua ia i le fa'atupuina o le Jordan Sprinkler Systems i lona manuia o lo'o i ai nei.

Na siitia e Jordan lona poto masani ma tomai tau pulega mai le lalolagi pisinisi i le tulaga faaupufai. Filifilia o le Taitaifono o le Republican Party o Florida i le 2003, na ia toe faʻaleleia le faʻalapotopotoga e ala i le faʻatinoina o faiga faʻavae pisinisi faʻaonaponei i se taumafaiga e faʻaleleia le lelei, sili atu le faʻatulagaina, lelei fegalegaleaiga lautele, ma atiina ae faiga faʻavae tau tupe. I lalo o lana taitaiga, na aveesea ai e le Pati le lata i le tolu miliona tala i aitalafu, faapea foi ma le faamalieina atoa o le mokesi i le George HW Bush Republican Center i Tallahassee, Florida, ma faia ni faiga talafeagai tau tupe e pulea ai le faitau miliona o tala na aoina ma faaalu e fai ma sui o ona sui tauva. I le 2003, na ia faʻaulu ai le Florida Federation of Black Republicans, o le uluai faʻalapotopotoga a le Republican uliuli i le setete atoa. Na toe filifilia Peresitene George W. Bush i le taimi o lana nofoaiga i le 2004 i le lata i le 400,000 palota i le setete atoa. E le gata i lea, o Florida o se tasi o le na o le tolu setete na filifilia se Republican i le avanoa tatala kovana i le 2006. O le manuia o lana taʻitaʻiga na vave ona iloa, lea na mafua ai ona filifilia o ia e avea ma Taʻitaʻifono o le Komiti a le Republican National Committee's Council of State Chairmen.

I le 2005, na tofia ai Jordan i le Peresetene o le Komisi i White House Fellowships, o se polokalame e ofoina atu i alii ma tamaitai talavou le poto masani e galulue ai i tulaga maualuga o le malo feterale. I le avea ai o se Komesina, sa ia galulue faatasi ma ana paaga e taʻitaʻia lenei faiga faʻatauvaʻa e filifilia ai le White House Fellows mai le vaega faʻapitoa a le atunuʻu mulimuli.

O Carole Jean Jordan na tofia e le Peresetene e avea ma sui o le National Women's Business Council i le 2007. O le NWBC e avea o se komiti faufautua i le White House, le Konekeresi, ma le Pulega o Pisinisi Laiti i mataupu e faatatau i tamaitai fai pisinisi.

Sa tautua Jordan i le tele o aumalaga faavaomalo, e aofia ai malaga i Rusia, Taiwan ma Hong Kong. E le gata i lea, na ia faʻaalia i luga o le MSNBC, CNN, NBC, FOX ma le tele o isi leitio ma televise a le atunuʻu ma faavaomalo.

O Carole Jean Jordan o lo'o galue nei o se Ao lafoga a le Itumalo o Indian River. Na filifilia o ia ia Novema 2008 ma o ia o le tamaitai muamua na umia lenei tofi faavae.

Florida Tax Collector's Association, sa avea muamua ma Nofoa Faitulafono ma sa avea muamua ma Nofoa Laisene o Auupega Natia.

Ua ou tamoe aua ua tatou i luga o se ala lelei, lea e tatau ona tatou faaauau ai. Ua matou faia ni fa'aleleia atili a'o taula'i atu lo matou ofisa i le fetuutuuna'i, fa'aogagofie, ma le lelei. Ina ua avea le tofi o le Ao lafoga, sa see atu le au taʻitaʻi ma le aufaigaluega i le "faʻafefea ona matou fesoasoani ia te oe?" fa'ata'ita'iga tautua.

Mo la matou 'au, fetuutuuna'i e totonugalemu i le toetoe o mea uma matou te faia. E mana'omia le fetuutuuna'i i le Ofisa o le Asini Lafoga e ausia ai se paleni tekonolosi maualuga/maualalo e fa'atatau i le fiafia o le tagata fa'atau ma alagaoa, ofoina atu auaunaga fou po'o auaunaga fa'apitonu'u e mana'o tagata e faigofie ona o'o i ai, popolega e feso'ota'i ma fe'avea'i, ma suiga lata mai nei i totonu. tali ile ta'iala a le setete e feso'ota'i ile COVID-19. O le faʻavaveina o le faʻaogaina ma le faʻaogaina o tekinolosi i totonu o le ofisa sa taua tele. Mai le taimi na ala mai ai tagata, ua faatumulia o latou aso i telefonipoto, TV, tablets, ma komepiuta. A'o fa'amalieina tagata i fefa'ataua'iga pisinisi a le malo i luga oa latou masini, sa matou fetuutuuna'i ina ia mautinoa o lo'o lelei lo matou tulaga e fa'aoga ai lena mea. I le isi itu o le tupe siliva, ua matou tausia filifiliga masani mo tagata e le fiafia i faiga faatekinolosi maualuga. Sa galulue fa'atasi la matou 'au ta'ita'i e maua se paleni lelei i le va o nei mana'oga e lua. O le aumaia o polokalame a le atunuu i le lotoifale ua maua ai ni manatu faaalia lelei ma se aofaiga lelei o le faaaogaina. Mo se fa'ata'ita'iga, i le toeitiiti atoa le tolu tausaga sa matou galulue ai o se sui o le TSA Pre-Check e talia talosaga, ua matou fa'agaioia le lata i le 6,000 talosaga. O fa'afitauli tau fe'avea'i e mafai ona afua mai i tulaga fa'aletino po'o tulaga fa'afoma'i po'o le leai o se avanoa i felauaiga fa'alagolago. Ua matou maua tali lelei mai tagata taʻitoʻatasi o loʻo taʻu mai o le mafai ona faʻatautaia pisinisi i luga o la matou upega tafaʻilagi poʻo ala i le taʻavale-thru lanes ua fesoasoani tele i le faʻaitiitia o nisi o nei tauiviga pe a faʻatautaia pisinisi.

O le fa'amalieina o se ki i le fa'atupuina o se fegalegaleaiga lelei a tagata fa'atau. Na matou fa'alauteleina le fa'afaigofieina o auaunaga a le Ofisa o le Ao lafoga i le tele o auala. Muamua, na matou faʻaaogaina le ofisa o le DMV i le lotoifale. O lenei faagasologa o se tasi lea o laasaga agai i le fausiaina o se faleoloa e tasi mo le mauaina o auaunaga a le malo. Lona lua, na matou faia ni avanoa fa'aopoopo mo tagata fa'atau e tautuaina le tele o tagata i le taimi e tasi - ma sa mafai ona matou faia a'o toe fa'afo'i atu le $31 miliona i le Itumalo o le Vaitafe o Initia. Tolu, matou fa'aopoopoina le ofisa lona fa i le Oceanside County Complex. O lenei nofoaga na faia ai mea e lua: faʻaitiitia taimi faʻatali i le Ofisa Autu e ala i le aveesea o le manaʻoga mo tagata o le matafaga e o mai i le Maota o le Pulega o le Itumalo ma tuʻuina atu i matou tagata i sasaʻe ma pisinisi se nofoaga vavalalata mo le auaunaga. Matou te faʻamoemoe e faʻasalalau le faʻaopoopoga o auaunaga laisene avetaʻavale i le ofisa o le matafaga i vaiaso a sau. Mulimuli ane, na matou fa'atinoina auaunaga a le Express Lane, lea na maua ai le avanoa mo tagata e fa'afou ai a latou ta'avale e ala i la matou faitoto'a i luga o le initaneti ma toe aumai la latou tama'i pepa lanu samasama e ala i le Express Lane i West, Main, ma Sebastian offices ma ala atu i le Ofisa Autu. -thru, masani i le aso lava e tasi.

O le lelei o le fa'ailoga lea o se ofisa o le malo e pulea lelei. O la matou fa'ata'ita'iga fa'apisinisi tele o le avea ma faleoloa e tasi mo le sili atu ma le sefulu ma le lua auaunaga a le malo e fesoasoani e fausia ai lenei mea mo tagata fa'atau. I se tasi asiasiga, e mafai e se tagata o le Indian River County ona faʻamaonia le latou laisene avetaʻavale Florida Real ID Act, faʻafouina le resitalaina o latou taʻavale ma aoina le laʻititi lanu samasama, faʻatau se SunPass transponder, totogi a latou lafoga o meatotino, faʻatau se Laisene Hunting and Fishing, talosaga mo tulaga o tagata femalagaa'i i totonu o le atunu'u ma le polokalame TSA Pre-Check, ma tu'u atu a latou talosaga mo se Laisene o Auupega Natia. Afai o lena tagata e iai sana pisinisi poʻo se vaʻa, e mafai ona latou pulea na lafoga ma resitalaina, faʻapea foi. E le gata i lea, afai oi latou o se avetaavale loli faʻapisinisi poʻo se tagata faigaluega talimalo, e mafai ona matou fesoasoani i le faʻagasologa o talosaga pepa TWIC. Afai e mana'omia fo'i e lena tagata le siiina o tamatamailima mo se laisene fa'apolofesa Florida, e pei o se mokesi na fa'atupuina fa'aunegatupe po'o se loia, po'o se tusipasi HazMat, e mafai fo'i ona matou tu'uina atu e ala i la matou konekarate ma IdentoGO.

O lo'u fa'aeaea le avea ma au Aola Lafoga. O la'u faamuamua pito i luga mai le aso muamua na ou nofo ai i le tofi ma agai i luma e tumau pea le fatuina o se aafiaga lelei ma le lelei mo tagata faatau e fetaui ma suiga o taimi, ofo auaunaga fou, ma le faatupulaia o le faitau aofa'i o Indian River County.

I le avea ai ma se fai pisinisi laiti talu mai le 1973, ou te malamalama i le mea e manaʻomia e faapaleni ai le auaunaga faʻapitoa a tagata faʻatau ma faiga faʻasao tau. O le mauaina o lena paleni e le o se mea e masani ona aʻoaʻoina i galuega faʻapisinisi i kamupani tetele. O le i ai o se talaaga faʻapisinisi e faʻaopoopo i le tele o tausaga o le poto masani faʻaautaitai, tulaga tulaga ese aʻu e faʻaauau pea ona faʻaumatia galuega faʻapitoa, taulaʻi atu i fegalegaleaiga lelei a tagata faatau, ma faʻaauau pea ona toe faʻafoʻi tupe sili atu i le Indian River County e ala i pulega faʻapitoa tau tupe.


Taimi meli: Iul-03-2020